Υλικά 4-5 μερίδες
- 2 φλιτζ. ρύζι
- 2 1/2 φλιτζ. νερό
- 1/4 κ.σ. αλάτι
Προετοιμασία
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και ανακατεύουμε
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει
- Βάζουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να βράσει για 10 λεπτά
- Μετά από δέκα λεπτά αφαιρούμε το καπάκι, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε επάνω στο μάτι το ρύζι για 3 – 4 λεπτά για να στεγνώσει.
- Α δεν σερβίρουμε το ρύζι αμέσως ξαναβάζουμε το καπάκι και το αφήνουμε επάνω στο σβηστό μάτι, με αυτό τον τρόπο διατηρείται ζεστό μέχρι και 2 ώρες