Υλικά για 5 άτομα (με ρύζι)
- 1 φλιτζ. πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 φλιτζ. γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 φλιτζ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
- 1/2 φλιτζ. βρασμένα ρεβίθια
- 1 φλιτζ. καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζ. κινέζικο λάχανο (ή κανονικό λάχανο) ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
- 2/3 φλιτζ. γάλα καρύδας
- 3 κ.σ. σόγια σός
- 3 κ.σ. χυμό λάιμ
- 2 κ.σ μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.γ. σπόρους κύμινου
- 1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
- 2 φύλλα δάφνης
- 3/4 κ.γ. κουρκουμά
- 2 – 3 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
- 3 κ.σ. λάδι καρύδας ή άλλο φυτικό λάδι
- Αλάτι-πιπέρι
Προετοιμασία
- Σ ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι καρύδας τα μπαχαρικά,κύμινο και κόλιανδρο για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια βάζουμε τις πατάτες, κολοκύθα και τις γλυκοπατάτες και σοτάρουμε για άλλα 4 – 5 λεπτά.
- Βάζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός από τα ρεβίθια και τα αφήνουμε για άλλα 3 – 4 λεπτά.
- Σβήνουμε με τη σόγια σος και ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και το γάλα καρύδας
- Βάζουμε τον κουρκουμά, ζάχαρη και τα φύλλα της δάφνης, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, 3- 4 λεπτά πριν να είναι έτοιμο βάζουμε και τα ρεβίθια.
- Όταν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τον χυμό λάιμ.
- Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται βάζουμε αλάτι, αν είναι ξινό βάζουμε λίγη ζάχαρη ή αν είναι γλυκό λίγο χυμό λάιμ, πρέπει να μας αφήνει γλυκόξινη γεύση.
- Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με το βασιλικό, συνοδεύεται με ρύζι jasmine.