Ψωμί με μπανάνα και λιναρόσπορο (χωρίς γλουτένη)
Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι βρώμης
225 γρ. αλεύρι αμάρανθου
60 γρ λναρόσπορο
100 ml ηλιέλαιο
300 γρ. πολύ ώριμες μπανάνες
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Προετοιμασία
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 300 ml νερό και τον λιναρόσπορο, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαλακώσει ο λιναρόσπορος και το νερό να γίνει σαν ζελέ.
λιώνουμε τις μπανάνες στο μπλέντερ.
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μέτρια προς μαλακή ζύμη, αν χρειαστεί προσθέτουμε άλο λίγο χλιαρό νερό.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μέρη και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.
Με ένα πλάστη ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σαν μία μικρή πίτσα.
Λαδώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε τα ψωμάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 7 με 10 λεπτά.