- 6 Αυγά χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 1/2 κιλό γιαούρτι
- 1 1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
- 2 1/2 φλιτζ μείον μία κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 2 βανίλιες ή λίγη μαστίχα κοπανισμένη
- 2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ σησαμέλαιο ή καλαμποκέλαιο
Σιρόπι
- 5 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 5 1/2 φλιτζ. νερό
- χυμό από μισό λεμόνι
Προετοιμασία
- Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη, τους κρόκους και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε λίγο ακόμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατευμένο με το σιμιγδάλι και το μπέικιν και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
- Τέλος ενώνουμε απαλά το μείγμα με τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για περίπυ 45 λεπτά ή μέχρι να στερεοποιηθεί.
- Οταν κρυώσει το γλυκό το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια
- Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει, ρίχνουμε στο τέλος το χυμό από το λεμόνι και περιχύνουμε το γλυκό.
- Το αφήνουμε να το απορροφήσει μέχρι να κρυώσει τελείως
Από το βιβλίο της Εύης Βουτσινά “Γεύση Ελληνική”