Υλικά

  • 6 Αυγά χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1/2 κιλό γιαούρτι
  • 1 1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 1/2 φλιτζ μείον μία κ.σ. αλεύρι
  •  2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες ή λίγη μαστίχα κοπανισμένη
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ σησαμέλαιο ή καλαμποκέλαιο

Σιρόπι

  • 5 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 5 1/2 φλιτζ. νερό
  • χυμό από μισό λεμόνι

Προετοιμασία

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη, τους κρόκους και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατευμένο με το σιμιγδάλι και το μπέικιν και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
  4. Τέλος ενώνουμε απαλά το μείγμα με τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για περίπυ 45 λεπτά ή μέχρι να στερεοποιηθεί.
  6. Οταν κρυώσει το γλυκό το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια
  7. Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει, ρίχνουμε στο τέλος το χυμό από το λεμόνι και περιχύνουμε το γλυκό.
  8. Το αφήνουμε να το απορροφήσει μέχρι να κρυώσει τελείως

Από το βιβλίο της Εύης Βουτσινά “Γεύση Ελληνική”

Tags: