Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 3. Κυρίως Πιάτα [vegan] Ποικιλία χορταρικών με μαγιονέζα αβοκάντο!

Υλικά 

  • 400 gr σπανάκι
  • 400 gr βλίτα
  • 1 πράσο
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • για τη μαγιονέζα
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • αλατοπίπερο
  • 2 κλαδάκια δυόσμο
  • χυμό από 1-2 λεμόνια

Παρασκευή

  1. Κόβουμε σε ροδέλες τα καρότα, το πράσο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο  και το ξερό κρεμμύδι, σε φέτες την πιπεριά, χονδροκόβουμε το σέλινο και τα σωτάρουμε με το λάδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά το καρότο.
  2. Ζεματάμε τα βλίτα και το σπανάκι (ξεχωριστά, το σπανάκι χρειάζεται 1 λεπτό ενώ τα βλίτα τ’αφήνουμε 2-3 περισσότερο), σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από τη βρύση.
  3. Ρίχνουμε τα χορταρικά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε, αλατοπίπερο και τόσο ζωμό λαχανικών ή νερό μέχρι σχεδόν να σκεπαστούν τα υλικά. Αν μας αρέσουν πιο ζωντανά προσθέτουμε λιγότερο νερό.
  4. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνουν με το λάδι και προσθέτουμε ψιλοκομμένα το δυόσμο και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε.
  5. Σερβίρουμε με μπόλικη σάλτσα αβοκάντο.

μαγιονέζα αβοκάντο
Προσθέτουμε στο μούλτι όλα τα υλικά με 1 φλυτζάνι νερό ή χυμό καρότου και χτυπάμε μέχρι να πάρει εντελώς απαλή υφή, δοκιμάζουμε αλάτι και λεμόνι και διατηρούμε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Α.Χ.