Παραδοσιακή, γρήγορη, νόστιμη πίτα, ιδανική συνταγή για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο και δε ξέρουν πολλά-πολλά από μαγειρική.
Διατηρείται στο ψυγείο και είναι καλό σπιτικό σνακ για τη δουλειά και τη θάλασσα.
Υλικά
- 400 gr χονδροτριμμένα κολοκυθάκια
- 300 gr γιαούρτι
- 350 gr φέτα
- 200 gr γάλα
- 4 αυγά
- αλατοπίπερο
- 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή 500 gr για όλες τις χρήσεις με 1 κουταλάκι μπέηκιν πάουντερ
- λάδι για τη λαδόκολλα και την επιφάνεια
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τα χέρια χωρίς να τα πιέζουμε, προσέχουμε το αλάτι γιατί η φέτα είναι πολύ αλμυρό τυρί και απλώνουμε το μείγμα σε λεπτό στρώμα, στο μεγάλο ταψί του φούρνου επάνω σε καλά λαδωμένη λαδόκολλα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40′ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά,στους 170 βαθμούς.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και κόβουμε σε κομμάτια.
Τόσο απλά..!
TIP
Για μικρότερη ποσότητα μειώνουμε τα υλικά στο μισό και χρησιμοποιούμε μικρότερο ταψάκι.
Α.Χ.