Υλικά

  • συγκεντρώνουμε 70 κουκούτσια από ροδάκινα
  • 200 γρ. ακατέργαστη ή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 λίτρο κονιάκ ή βότκα
  • 2 ξύλα κανέλας και 15 γαρύφαλλα ή 2 φασόλια βανίλιας

Παρασκευή

  1. Σπάμε τα κουκούτσια, μεταφέρουμε όλα τα υλικά μέσα σε βάζο με πλατύ στόμιο και αφού το σφραγίσουμε, το αφήνουμε στον ήλιο για 20 ημέρες περίπου. Φροντίζουμε να ανακινούμε το βάζο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε το σπιτικό μας λικέρ στα πιο όμορφα μπουκάλια που διαθέτουμε!

Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο πάγο, ή εμπλουτίζουμε σπιτικά αναψυκτικά και κοκτέιλς.

Α.Χ.

Αναρτήθηκε την 26 Jul στην κατηγορία Ε. Χυμοί - Αφεψήματα - Κοκτέιλς