Home Featured 3 Εύκολες Συνταγές για Μαλακτικό Ρούχων [Open Source]

Δεν υπάρχει καθαριστικό που να μην μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας, στο greenchef.gr ήδη μπορείτε να βρείτε μία μεγάλη γκάμα από προϊόντα καθαρισμού που με απλές συνταγές φτιάχνονται στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε τις επιβλαβής χημικές ουσίες που υπάρχουν στα προϊόντα του εμπορίου και γλιτώνετε χρήματα!!!
Απώτερος στόχος μας είναι να γεμίσει η κουζίνα και το μπάνιο σας με φυσικά και σπιτικά αγνά προϊόντα με υλικά όπως μαγειρική σόδα, ξύδι, χυμό λεμονιού, σαπούνι Καστίλλης κ.α.!

3 Εύκολες Συνταγές για Μαλακτικό Ρούχων

  • Η πρώτη συνταγή δεν είναι καν συνταγή, μπορείτε να μαλακώσετε τα ρούχα σας απλά με λίγο ξύδι, το ξύδι είναι φτηνό, καθόλου τοξικό, αποτελεσματικό και επιπλέον βοηθάει στο να φύγουν τα υπολείμματα του απορρυπαντικού. Απλά προσθέστε λίγο στο ξέβγαλμα!!!
  • Η δεύτερη συνταγή είναι μόνο λίγο πιο περίπλοκη, και περιέχει έναν πολύ αγαπημένο σύντροφο στα σπιτικά προϊόντα καθαρισμού την μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα είναι ένα άλλο φυσικό μαλακτικό, συν του ότι βοηθάει στον καθαρισμό και στην απόσμηση των  ρούχων. Απλά προσθέστε 6 φλιτζάνια ξίδι σε 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε 1/2 έως 1 φλιτζάνι κατά τη διάρκεια του ξεβγάλματος.
  • Στην τελική συνταγή μπορείτε να συνδυάσετε 6 μέρη νερού με 3 μέρη ξύδι και 2 μέρη μαλακτικό μαλλιών . Ανακατέψτε τα όλα μαζί σε ένα δοχείο και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ½ φλιτζάνι (ή λιγότερο) σε κάθε πλύση.

Δείτε και άλλες συνταγές ανοιχτού κώδικα:

Φτιάξτε μόνοι σας απορρυπαντικό πλυντηρίου σε… 10 μόλις λεπτά!!! [open source]

Φτιάξτε μόνοι σας απορρυπαντικό πλυντηρίου σε… 10 μόλις λεπτά!!! [open source]

Φυσική μαλακτική κρέμα μαλλιών!

Φυσική μαλακτική κρέμα μαλλιών!

Συνταγή: Αντιμικροβιακό υγρό για τα χέρια!

Συνταγή: Αντιμικροβιακό υγρό για τα χέρια!

Σούπερ Φυσική Συνταγή Κρέμας Νυχτός

Σούπερ Φυσική Συνταγή Κρέμας Νυχτός

Ουσία σε σαμπουάν και καλλυντικά, μπλοκάρει τα νευρικά κύτταρα. Όλη η λίστα των προιόντων!

  • Nefeli Mavroudi

    Για να το λες κατι θα ξερεις, αλλα θα διατηρηθει το γαλα καρυδας η αμυγδαλου και το αβοκαντο για αρκετο διαστημα αν θελω να κανω την 3η συνταγη; Αντι αυτου μπορω να βαλω 2 μερη απ το αλλο μαλακτικο μαλλιων που εχεις με το μελι και τα λαδια η τα τελευταια θα μενουν στα ρουχα; Τελος, υποθετω πως μπορω να προσθεσω αιθερια ελαια για μυρωδια, ετσι;

    • greenchef

      Το ξυδι ειναι φυσικο συντηρητικο και θα τα διατηρησει, αλλα μην κανεις μεγαλη ποσοτητα καλυτερα για να εισαι σιγουρη. Με την αλλη συνταγη θα τα λαδωσουμε τα ρουχα σιγουρα… Δεν το εχω δοκιμασει με αιθερια ελαια πιστευω οτι σε μικρη ποσοτητα δεν θα υπαρχει προβλημα αλλα δεν ειναι σιγουρο, μην καταστρεψουμε τα ρουχα αντι να τα πλυνουμε…

  • Nefeli Mavroudi

    Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση! Σκεφτομαι, αν αντι αβοκαντο βαλω μελι τι αποτελεσμα θα εχει. Νομιζω ερχεται πιο οικονομικα με το μελι και μπορω να φτιαξω μια μεγαλη ποσοτητα (ενα μεγαλο μπουκαλι μαλακτικου δλδ, οχι ατελειωτες νταμιτζανες!) χωρις να φοβαμαι για τη συντηρηση του. Και τι κανουμε με το αρωμα στα ρουχα; Γι αυτο προτεινα τα αιθ. ελαια αλλα δε σκεφτηκα οτι μπορει να βλαψουν τις ινες.

    • greenchef

      Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά πιστεύω το μέλι θα κάνει δουλειά, μην βάλεις όμως πολύ… Τώρα για άρωμα μπορείς να δοκιμάσεις φυσικό εκχύλισμα βανίλιας αν και το γάλα καρύδας μαζι με το μέλι θα δώσουν ωραίο άρωμα.