Home Featured 12ο Φεστιβάλ Αφρικανικής Γαστρονομίας και Λαϊκής Τέχνης

Στις 11 και 12 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε  στους κήπους της Νοτιοαφρικανικής Πρεσβευτικής Κατοικίας το 12ο Φεστιβάλ Αφρικανικής Γαστρονομίας και Λαϊκής Τέχνης. Τα περίπτερα των Αφρικανικών κρατών της Ακτή Ελεφαντοστού, Αλγερίας, της Αγκόλα, του Μπουρούντι, του Καμερούν, του  Κονγκό, της Αιγύπτου, της Αιθιοπίας, της Γκάνα,  της Κένυα, της Μαδαγασκάρης, του Μαρόκου, της Ναμίμπια, της Νιγηρίας, της Σενεγάλης, του Σουδάν, των Σεϊχελών, της Νότιας Αφρικής, της Τανζανίας, της Τυνησίας, και της Ουγκάντα, πρόσφεραν στους επισκέπτες μία δόση από τα ήθη και έθιμα του κάθε τόπου, εκτός από τα νοστιμότατα εδέσματα που προσφέρονταν σε πάρα πολύ καλές τιμές (0,50 εώς 5,00 ευρώ) διαθέσιμα ήταν είδη λαϊκής τέχνης και ρουχισμού της κάθε χώρας.

Η χορτοφαγική κουζίνα της Αφρικής είναι πραγματικά υπέροχη, πιτάκια με φακές, χούμους, χρωματιστά ρύζια, κεφτεδάκια με μπανάνα και πολλά πολλά άλλα που δυστυχώς δεν είχε χώρο το στομάχι μου για να δοκιμάσει…!!!

Καλό φαγητό, μουσική, χορός και χαμογελαστά πρόσωπα, μία ξεχωριστή εκδήλωση που έδωσε άλλο χρώμα στην ανοιξιάτικη Αθήνα!

 

Αναρτήθηκε την 27 May στην κατηγορία Featured / Tα νέα της Γης
Tags: