Υλικά

Πέστο λιαστής ντομάτας

  • 1.2 φλιτζ. λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2 κ.σ. τριμμ. παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. πεκορίνο
  • 1 φλιτζ. φύλλα βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. από το λάδι που είχαν μαριναριστεί οι λιαστές ντομάτες

Ριζότο

  • 1 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο ή άλλο ρύζι για ριζότο
  • 2 1/2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 2 -3 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4 λιαστές ντομάτες
  • 4  κ.σ. πέστο λιαστής ντομάτας
  • 1/2 φλιτζ. κρασί
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μία πρέζα ρίγανη
  • αλάτι – πιπέρι

Προετοιμασία

Πέστο

  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της πέστο μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ριζότο

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό
  2. Ρίχνουμε και το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να κολλάει στον πάτο.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί τελείως.
  4. Προσθέτουμε τον μισό ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί (ανακατεύουμε συχνά με μία ξύλινη κουτάλα για να ελευθερωθεί το άμυλο και να χυλώσει το ριζότο).
  5. Βάζουμε και τον υπόλοιπο ζωμό.
  6. Όταν τα υγρά μειωθούν στο μισό ρίχνουμε την πέστο, τις ολόκληρες λιαστές ντομάτες, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  7. Κατεβάζουμε από τη φωτιά πριν στεγνώσει τελείως το ριζότο, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  8. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμ. παρμεζάνα.
Αναρτήθηκε την 4 May στην κατηγορία 3. Κυρίως Πιάτα [vegetarian] / Β.Κυρίως Πιάτα
Tags: