Home Featured Λάδι Καρύδας “Το Θαυματουργό”

Αν δεν το έχετε παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό όλος ο δυτικός κόσμος ασχολείται με το λάδι καρύδας. Είναι σε όλα τα δημοφιλή blogs – από τη διατροφή μέχρι και την περιποίηση των μαλλιών και δεν είναι πλέον δύσκολο να βρεθούν μερικές ποικιλίες του στα παντοπωλεία και στα σ/μ. Αυτό είναι καλό μιας που το λάδι καρύδας αξίζει μία κορυφαία θέση στα φυσικά προϊόντα υγείας.
Αρκετές δεκαετίες πριν το λάδι καρύδας είχε διασυρθεί από τις βιομηχανίες ώστε να μην έχουν ανταγωνισμό στην πώληση λαδιού από καλαμπόκι και σόγια, αυτό έγινε συνδέοντας τα κορεσμένα λιπαρά που περιέχει με καρδιακά νοσήματα. Τώρα, όμως το λάδι καρύδας είναι πίσω στην κορυφή και έχουν αναγνωριστεί  τα πολυάριθμα οφέλη του για την υγεία.
Το λάδι διαθέτει αντιμικροβιακές, αντιμυκητιακές, αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Τα λαυρικά, καπρικά και καπρυλικά οξέα εντός του ελαίου πιστώνονται με πολλά από αυτά τα οφέλη.Το λαυρικό οξύ, για παράδειγμα μετατρέπεται σε μονολαυρίνη η οποία με τη σειρά της καταπολεμά έρπη, λιστέρια, γρίπη ακόμη και τον ιό HIV, επίσης έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει πολύ στην καταπολέμηση της νόσου του Αλτσχάϊμερ και της άνοιας. Μία κουταλιά της σούπας είναι αρκετή για να δείτε σημαντική διαφορά στην υγεία σας.

Τοπική χρήση
Τοπικώς το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δέρμα και στα μαλλιά. Για το δέρμα έχει καταπραϋντικές ιδιότητες στην ξηρότητα και στον ερεθισμό, ακόμη και στα εξανθήματα. Είναι επίσης καλό για την καταπολέμηση των ρυτίδων και τα σημάδια γήρανσης. Έχει δράση και σε κοινές δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση και το έκζεμα, επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για την αφαίρεση του μακιγιάζ των ματιών αποφεύγοντας τη χρήση χημικών ουσιών.

Χρησιμοποιείστε το στα μαλλιά σας, το λάδι καρύδας μπορεί να αυξήσει την λάμψη και τη μείωση του στατικού ηλεκτρισμού. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ένα μασάζ κεφαλής για την εξάλειψη του ξεφλουδίσματος και της φαγούρας σε ξηρά δέρματα.

Λήψη από το στόμα
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εντάσσουν το λάδι καρύδας στη διατροφή τους. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά:

  •   Καταπολέμηση του καρκίνου
  •  Θεραπεία του Αλτσχάϊμερ
  • Οδοντιατρική υγεία
  • Καλή διαχείριση του διαβήτη
  •  απώλεια βάρους
  •  Βελτιωμένη πέψη
  •  αυξημένη λειτουργία του ανοσοποιητικού
  •  πρόληψη καρδιακών ασθενειών
    Και πολλά άλλα …

Το καλύτερο από όλα είναι ότι το λάδι καρύδας είναι εύκολο να το προσθέσετε στην καθημερινή θεραπευτική αγωγή σας. Χρησιμοποιήστε το για το σοτάρισμα των λαχανικών, ωμό σε smoothies και χυμούς,στο ψήσιμο και στο μαγείρεμα σας. Λόγω γεύσης  ταιριάζει με γλυκά πιάτα, αλλά μπορεί να τεριάξει και με ένα πικάντικο πιάτο εξίσου καλά.

 

Αναρτήθηκε την 14 May στην κατηγορία Featured / Διατροφή / ευεξία
Tags: