Υλικά για 2 μερίδες

  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 μικρό σκόρδο
  • 1 πράσσο
  • 1 φινόκιο
  • 2 μέτρια καρότα
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 6-7 άσπρα μανιτάρια
  • 6 τοματίνια
  • 5-6 λιαστές τομάτες
  • 1 μαρούλι
  • άνηθο-μάραθο
  • 1 αυγό
  • χυμό λεμονιού
  • αλατοπίπερο
  • ελαιόλαδο

Παρασκευή

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε σε μέτρια ισομεγέθη κομμάτια όλα τα λαχανικά. Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το μαρούλι, το ζεματάμε για 1′ και το κρυώνουμε κάτω απ’ τη βρύση.
  2. Σωτάρουμε όλα τα λαχανικά, εκτός από το μαρούλι, μέχρι να μαραθούν.
  3. Προσθέτουμε ζωμό λαχανικών ή νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και προς το τέλος προσθέτουμε το ζεματισμένο μαρούλι και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  4. Χτυπάμε το ασπράδι, προσθέτουμε τον κρόκο, το χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε σιγά-σιγά ζωμό από το φαγητό.
  5. Προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την στρυφογυρίζουμε ώστε να μοιραστεί παντού.
  6. Σερβίρουμε αμέσως.

TIP

Για τους vegan φίλους: για να δέσει η σάλτσα αντικαθιστούμε το αυγολέμονο με 1 τριμμένο ξινόμηλο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ή με 1 κουταλάκι κορν φλάουρ διαλυμένο στο χυμό του λεμονιού.

Α.Χ.

 

  • Maria Paraskevopoulou

    Πολύ ωραία ιδέα το ξινόμηλο, θα το δοκιμάσω! Μέχρι τώρα αντικαθιστούσα το αυγολέμονο με ταχίνι χτυπημένο με λεμόνι, προσθέτοντας το στο φαγητά στα τελευταία 5 λεπτά μαγειρέματος.

    • greenchef

      Kαι το ταχινι ειναι πολυ ωραια ιδεα, θα το δοκιμασω επισης!!!