Υλικά 

  • 250 gr φαγόπυρο
  • 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 6 λιαστές τομάτες στο λάδι
  • αλατοπίπερο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα

Παρασκευή

  1. Αφήνουμε το φαγόπυρο στο νερό από το προηγούμενο βράδυ, σουρώνουμε και πολτοποιούμε στο μίξερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε τόσο ώστε να πάρουμε σφιχτή ζύμη.
  2. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα σε πάχος 1 1/2 cm περίπου και κόβουμε στα σχήματα που θέλουμε. ΑΦήνουμε στον αφυγραντή ή στο φούρνο στους 50 βαθμούς με ελάχιστα ανοιχτή πόρτα για 5-6 ώρες. Αναποδογυρίζουμε τα κριτσίνια και τ’ αφήνουμε μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.
  3. Αφήνουμε τα κριτσίνια να κρυώσουν εντελώς και τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί ή βαμβακερό σακουλάκι για 1 εβδομάδα περίπου. Όσο πιο καλά έχουν στεγνώσει τόσο πιο πολύ διατηρούνται.

TIPS

  1. Εάν τα κόψουμε τετράγωνα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σαν κράκερς.
  2. Μπορούμε να προσθέσουμε ότι μυρωδικό διαλέξουμε και να αλλάξουμε τη γεύση-άνηθο, βασιλικό, τζίντζερ, σκόρδο, ξύσμα λεμονιού ή να προσθέσουμε μέλι και κανέλα για να φτιάξουμε γλυκά τραγανά βουτήματα.

 

 

Α.Χ.