Υλικά
- 250 gr φαγόπυρο
- 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 6 λιαστές τομάτες στο λάδι
- αλατοπίπερο
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι πάπρικα
Παρασκευή
- Αφήνουμε το φαγόπυρο στο νερό από το προηγούμενο βράδυ, σουρώνουμε και πολτοποιούμε στο μίξερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε τόσο ώστε να πάρουμε σφιχτή ζύμη.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα σε πάχος 1 1/2 cm περίπου και κόβουμε στα σχήματα που θέλουμε. ΑΦήνουμε στον αφυγραντή ή στο φούρνο στους 50 βαθμούς με ελάχιστα ανοιχτή πόρτα για 5-6 ώρες. Αναποδογυρίζουμε τα κριτσίνια και τ’ αφήνουμε μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.
- Αφήνουμε τα κριτσίνια να κρυώσουν εντελώς και τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί ή βαμβακερό σακουλάκι για 1 εβδομάδα περίπου. Όσο πιο καλά έχουν στεγνώσει τόσο πιο πολύ διατηρούνται.
TIPS
- Εάν τα κόψουμε τετράγωνα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σαν κράκερς.
- Μπορούμε να προσθέσουμε ότι μυρωδικό διαλέξουμε και να αλλάξουμε τη γεύση-άνηθο, βασιλικό, τζίντζερ, σκόρδο, ξύσμα λεμονιού ή να προσθέσουμε μέλι και κανέλα για να φτιάξουμε γλυκά τραγανά βουτήματα.
Α.Χ.