Υλικά
- 4 ψωμάκια για burgers
- 4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
- 100 γρ. λιαστές ντομάτες λιωμένες στο μπλέντερ
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 3 – 4 κ.σ. μαγιονέζα ή τόφου μαγιονέζα
- 4 κ.σ. παρμεζάνα (προαιρετικά)
- 4 κ.σ. αλεύρι
- μπύρα
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- λάδι για τηγάνισμα
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Δημιουργούμε μία λεία επιφάνεια στα μανιτάρια κόβοντας το κοτσάνι (βλ. φωτο).
- Σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε τα μανιτάρια με το θυμάρι, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι προσθέτουμε όση μπύρα χρειάζεται για να έχουμε ένα πηχτό κουρκούτι.
- Βουτάμε τις ροδέλες κρεμμυδιού στο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Μόλις αποσύρουμε τα onion rings από το τηγάνι τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας.
- Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση κατά μήκος και τα βάζουμε σε ένα ταψί, στο κάτω μέρος αλείφουμε με το πατέ από τις λιαστές ντομάτες και ακουμπάμε επάνω τα μανιτάρια, στη συνέχεια βάζουμε σε κάθε burger ένα onion ring πασπαλίζουμε και τις δύο πλευρές από τα ψωμάκια με παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί (οι vegans θα βάλουν μόνο τα ψωμάκια στο φούρνο μέχρι να ζεσταθούν)
- Αλείφουμε το πάνω μέρος από τα ψωμάκια με μαγιονέζα και σερβίρουμε.