Υλικά για 4 μερίδες
- 2 φλυτζάνια βρασμένα ρεβύθια
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 500 gr καθαρισμένο, χονδροκομμένο σπανάκι
- 1 ματσάκι καυκαλίδες
- 1 ματσάκι μυρώνια
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 τομάτα κομμένη σε κύβους
- 1/2 ποτήρι άσπρο ξηρό κρασί
- αλατοπίπερο
Παρασκευή
- Σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια, το σπανάκι, την τομάτα, αφήνουμε να εξατμισθούν τα πολλά υγρά και σβήνουμε με το κρασί.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και 1 ποτήρι νερό.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμισθούν τα πολλά υγρά και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και φρέσκο ελαιόλαδο.
Α.Χ.