Υλικά για 4 μερίδες

  • 2 φλυτζάνια βρασμένα ρεβύθια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 500 gr καθαρισμένο, χονδροκομμένο σπανάκι
  • 1 ματσάκι καυκαλίδες
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 τομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1/2 ποτήρι άσπρο ξηρό κρασί
  • αλατοπίπερο

Παρασκευή

  1. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια, το σπανάκι, την τομάτα, αφήνουμε να εξατμισθούν τα πολλά υγρά και σβήνουμε με το κρασί.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και 1 ποτήρι νερό.
  3. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμισθούν τα πολλά υγρά και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα.
  4. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και φρέσκο ελαιόλαδο.

Α.Χ.