Υλικά

  • 2 φλιτζ. ρύζι μπασμάτι
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.γ. φύκι νόρι τριμμένο
  • 1 /2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 4 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κ.γ. ταμπάσκο (προαιρετικά)
  • 3 – 4 κ.σ ελαιόλαδο

Προετοιμασία

  1. Βράζουμε το μπασμάτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και το σουρώνουμε (για περισσότερη γεύση ρίχνουμε μισό λεμόνι μέσα στο νερό).
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σοτάρουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και το ξερό κρεμμύδι για 1 λεπτό και ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός από το φρέσκο κρεμμύδι, σοτάρουμε για άλλα 5 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  3. Σβήνουμε με την σόγια σος χαμηλώνουμε την φωτιά και βάζουμε το ρύζι, το κύμινο και το κόλιανδρο (ανακατεύουμε καλά)
  4. Μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το νόρι, και το ταμπάσκο και ανακατεύουμε καλά.