Υλικά
- 2 φλιτζ. ρύζι μπασμάτι
- 2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ.γ. φύκι νόρι τριμμένο
- 1 /2 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
- 4 κ.σ. σόγια σος
- 1 κ.γ. ταμπάσκο (προαιρετικά)
- 3 – 4 κ.σ ελαιόλαδο
Προετοιμασία
- Βράζουμε το μπασμάτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και το σουρώνουμε (για περισσότερη γεύση ρίχνουμε μισό λεμόνι μέσα στο νερό).
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σοτάρουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και το ξερό κρεμμύδι για 1 λεπτό και ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός από το φρέσκο κρεμμύδι, σοτάρουμε για άλλα 5 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Σβήνουμε με την σόγια σος χαμηλώνουμε την φωτιά και βάζουμε το ρύζι, το κύμινο και το κόλιανδρο (ανακατεύουμε καλά)
- Μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το νόρι, και το ταμπάσκο και ανακατεύουμε καλά.