Υλικά
- 200 γρ. κριθαράκι
- 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
- 1 κ.γ. λάδι τρούφας
- 4 – 5 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 2 -3 κ.σ. μαϊντανό
- 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το θυμάρι για 5 περίπου λεπτά
- Αποσύρουμε τα μανιτάρια και ρίχνουμε στο ίδιο λάδι (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα)το σκόρδο και το κρεμμύδι,
- Μόλις χρυσίσει το κρεμμύδι σβήνουμε με το κονιάκ.
- Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και βάζουμε το κριθαράκι, σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τον μισό ζωμό.
- Ανακατεύουμε συχνά για να χυλώσει το κριθαρότο, όταν αρχίσει να τελειώνει το νερό ρίχνουμε και τον υπόλοιπο ζωμό.
- 5 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλατοπίπερο και τη παρμεζάνα.
- Μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο, τον μαϊντανό και το λάδι τρούφας (ανακατεύουμε καλά).
- Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο.