Υλικά

  • 200 γρ. κριθαράκι
  • 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
  • 1 κ.γ. λάδι τρούφας
  • 4 – 5 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 2 -3 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι  – πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε  τα μανιτάρια μαζί με το θυμάρι για 5 περίπου λεπτά
  2. Αποσύρουμε τα μανιτάρια και ρίχνουμε στο ίδιο λάδι (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα)το σκόρδο και το κρεμμύδι,
  3. Μόλις χρυσίσει το κρεμμύδι σβήνουμε με το κονιάκ.
  4. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και βάζουμε το κριθαράκι, σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τον μισό ζωμό.
  6. Ανακατεύουμε συχνά για να χυλώσει το κριθαρότο, όταν αρχίσει να τελειώνει το νερό ρίχνουμε και τον υπόλοιπο ζωμό.
  7. 5 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλατοπίπερο και τη παρμεζάνα.
  8. Μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο, τον μαϊντανό και το λάδι τρούφας (ανακατεύουμε καλά).
  9. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο.