Υλικά

  • 200 γρ. μπροκολο (μόνο οι κορυφές)
  • 200 γρ. κουνουπίδι (μόνο οι κορυφές)
  • 2 μεσσαιες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
  • 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2 – 3 κ.σ. ελιές της επιλογής σας
  • 2 κ.σ. αράπικα φυστίκια
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 – 5 φύλλα κρίταμου τουρσί (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ φύκι νόρι τριμμένο (είναι το φύκι που χρησιμοποιούν για το σούσι, θα το βρείτε στα μεγάλα σ/μ)
  • 1/3 κ.γ ρίγανη
  • χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο

Προετοιμασία

  1. Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν.
  2. βράζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι για 5 λεπτά.
  3. Σε ένα ποτήρι βάζουμε το χυμό από το λεμόνι, το αλάτι, το νόρι, την ρίγανη και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το μιξεράκι του καφέ, ενώ ανακατεύουμε ρίχνουμε και το ελαιόλαδο λίγο λίγο με συνεχή ροή.
  4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μία λεκανίτσα και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.
Αναρτήθηκε την 8 Jan στην κατηγορία 2. Σαλάτες - vegan / 2. Σαλάτες - vegetarian / Α.Ορεκτικά/σαλάτες
Tags: