Υλικά

  • 3 φλυτζάνια γάλα
  • 10 κουταλιές ρύζι γλασσέ
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 6-8 κουταλιές ζάχαρη ή μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 150 gr κουβερτούρα
  • προαιρετικά ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • τριμμένη κουβερτούρα

Παρασκευή

  1. Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.
  2. Προσθέτουμε στο ρύζι το γάλα, αφού κρατήσουμε 1/3 φλυτζανιού για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ και αφήνουμε να βράσει. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ρίχνουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Ρίχνουμε στο μείγμα το διαλυμένο κορν φλάουρ με το ξύσμα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
  4. Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε ατομικά σκεύη, πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσει.

Α.Χ.