Υλικά
- 3 φλυτζάνια γάλα
- 10 κουταλιές ρύζι γλασσέ
- 2 φλυτζάνια νερό
- 6-8 κουταλιές ζάχαρη ή μέλι
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 κουταλιές κορν φλάουρ
- 150 gr κουβερτούρα
- προαιρετικά ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- τριμμένη κουβερτούρα
Παρασκευή
- Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.
- Προσθέτουμε στο ρύζι το γάλα, αφού κρατήσουμε 1/3 φλυτζανιού για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ και αφήνουμε να βράσει. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ρίχνουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε στο μείγμα το διαλυμένο κορν φλάουρ με το ξύσμα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε ατομικά σκεύη, πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσει.
Α.Χ.