Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) “Ορφανός” Μουσακάς με Γιαουρτόκομα και Σπιτική Μυζήθρα

 

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κιλό ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 λίτρα ξυνισμένο γάλα
  • 500 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. κορν φλαουρ
  • 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι-πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Γιαουρτόκομα: Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το γιαούρτι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα αυγά, αλάτι-πιπέρι και το κορν φλάουρ.
  2. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ξινισμένο γάλα, μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το χυμό από το λεμόνι, αφήνουμε να πάρει μία βράση και σουρώνουμε το γάλα με ένα τουλουπάνι ή με ένα ψιλό σουρωτήρι. Ότι παραμείνει στο τουλουπάνι είναι η μυζήθρα μας!
  3. Λαδώνουμε ελαφρά, αλατίζουμε τα λαχανικά (πατάτες, μελιτζάνες, ντομάτες) και τα απλώνουμε σε 3 διαφορετικά ταψιά γιατί έχουν διαφορετικό χρόνο ψησίματος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να μαλακώσουν
  4. Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε πρώτα τις πατάτες, μετά τις μελιτζάνες, στη συνέχεια απλώνουμε τη μυζήθρα και τις ντομάτες, τέλος στρώνουμε το γιαουρτόκομα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
  5. Ψήνουμε στους 180 για 30 με 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.