Home οικολογικά νέα Tα νέα της Γης Το πάρκο των Ψυχών. Πάρνηθα.

 

Λίγο πριν το συγκρότημα του Καζίνο της Πάρνηθας στήθηκαν στις 14/10/2012. τα ξυλόγλυπτα του  γλύπτη Ντασιώτη Σπυρίδωνα για το “Πάρκο των Ψυχών”.

Στο ίδιο φυσικό πλάτωμα, που για 30 χρόνια περίπου (μέχρι το 1942) φιλοξενούσε μοναχικούς ασθενείς του Σανατορίου, θα ακουμπήσουν αυτήν τη φορά, σμιλεμένοι κορμοί από τα δένδρα που κάηκαν στην πυρκαϊά του 2007.

Φόρμες λιτές, σκληρές, σε συμφωνία με το περιβάλλον και τις μνήμες. Μνήμες ανθρώπων που πόνεσαν, που τρόμαξαν, μνήμες ενός δάσους που χάθηκε, μνήμες…

Τραγική ειρωνεία  ο συνδυασμός που είναι εμπνευσμένος από την Ιστορία του Σανατορίου της Πάρνηθας , χώρου που φιλοξενούσε ανθρώπους που με δυσκολία ανέπνεαν το πλούσιο οξυγόνο της περιοχής και  εκφρασμένος μέσα από τα νεκρά πια δένδρα, που υπήρξαν οι ζωοδότες της.

 

Η μόνιμη έκθεση-υπενθύμιση, εγκαινιάστηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας  του φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και του Συνδέσμου Πάρνηθας, με το Δασαρχείο και φυσικά του γλύπτη και υπαλλήλου του Δασαρχείου, Ντασιώτη Σπυρίδωνα   που είχε την αρχική ιδέα και εργάσθηκε αφιλοκερδώς.

 

Το Πάρκο των Ψυχών

Το Πάρκο των Ψυχών.

Το Πάρκο των Ψυχών

 

 

 

 

Το Πάρκο των Ψυχών.

 

Α.Χ.