Υλικά

για 2 φόρμες των 20 cm ή μία των 28 cm περίπου

  • 4 αυγά
  • 100 gr ζάχαρη
  • 100 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή για όλες τις χρήσεις μαζί με 1/2 κ μπέηκιν πάουντερ
  • για το σιρόπι
  • 100 gr μέλι
  • 50 gr νερό

Παρασκευή

  1. Χτυπάμε 3′-4′ τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
  2. Ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψάκι, ακουμπάμε το τσέρκι των 20 cm και το γεμίζουμε με το μείγμα ή ψήνουμε σε 2 δόσεις μοιράζοντας το μείγμα ή το απλώνουμε σε μεγάλο ταψί σε πάχος ενός cm περίπου, αφού καλύψουμε την επιφάνεια με λαδόκολλα. Σε καμμία περίπτωση δεν βουτυρώνουμε.
  3. Ψήνουμε για 20′ περίπου στους 170 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσει.
  4. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και αφαιρούμε το τσέρκι αφού κόψουμε γύρω-γύρω με το μαχαίρι. Ξεκολλάμε απαλά τη λαδόκολλα.
  5. Κόβουμε εγκάρσια σε 4 ή 2 φέτες, ανάλογα σε πόσες φόρμες ψήσαμε το μείγμα.
  6. Εάν το ψήσουμε σε μεγάλο ταψί φροντίζουμε να όψουμε 2 ακέραιους δίσκους και με τα υπόλοιπα κομμάτια συνθέτουμε 2 ακόμα.
  7. Αποθηκεύουμε στην κατάψυξη τους 2 δίσκους που περισσεύουν αφού τους καλύψουμε καλά με μεμβράνη.

Α.Χ.

Αναρτήθηκε την 22 Oct στην κατηγορία Σεμινάρια υγιεινής μαγειρικής