Υλικά
για 2 φόρμες των 20 cm ή μία των 28 cm περίπου
- 4 αυγά
- 100 gr ζάχαρη
- 100 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή για όλες τις χρήσεις μαζί με 1/2 κ μπέηκιν πάουντερ
- για το σιρόπι
- 100 gr μέλι
- 50 gr νερό
Παρασκευή
- Χτυπάμε 3′-4′ τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
- Ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψάκι, ακουμπάμε το τσέρκι των 20 cm και το γεμίζουμε με το μείγμα ή ψήνουμε σε 2 δόσεις μοιράζοντας το μείγμα ή το απλώνουμε σε μεγάλο ταψί σε πάχος ενός cm περίπου, αφού καλύψουμε την επιφάνεια με λαδόκολλα. Σε καμμία περίπτωση δεν βουτυρώνουμε.
- Ψήνουμε για 20′ περίπου στους 170 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και αφαιρούμε το τσέρκι αφού κόψουμε γύρω-γύρω με το μαχαίρι. Ξεκολλάμε απαλά τη λαδόκολλα.
- Κόβουμε εγκάρσια σε 4 ή 2 φέτες, ανάλογα σε πόσες φόρμες ψήσαμε το μείγμα.
- Εάν το ψήσουμε σε μεγάλο ταψί φροντίζουμε να όψουμε 2 ακέραιους δίσκους και με τα υπόλοιπα κομμάτια συνθέτουμε 2 ακόμα.
- Αποθηκεύουμε στην κατάψυξη τους 2 δίσκους που περισσεύουν αφού τους καλύψουμε καλά με μεμβράνη.
Α.Χ.