Ξύδι που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στις σαλάτες αλλά και στα τουρσιά, στα βραστά λαχανικά και στα παντζάρια. Ιδιαίτερα μυρωδάτο και πικάντικο.
Υλικά
- 1 l κρασόξυδο
- 1/2 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 2 κουταλιές της σούπας σπόρους ή 10 κοτσάνια σέληνου
- 1 κουταλιά της σούπας μαραθόσπορο
- 4 κουταλιές της σούπας τριμμένο χρένο ή αντίστοιχη ποσότητα πιπεριάς τσίλι
- 1 κουτ. του γλυκού μπαχάρι
- 1 κουτ. του γλυκού γαρύφαλα
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
Παρασκευή
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε , αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι.
Εάν το θέλουμε λιγότερο πικάντικο, μειώνουμε την ποσότητα του χρένου ή της πιπεριάς τσίλι.
Α.Χ.