Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 3. Κυρίως Πιάτα [vegan] Ταλιατέλες με λαχανικά και σάλτσα σόγιας.

 

Υλικά για 5 μερίδες

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2-3 καρότα
  • 1 φλυτζάνι λάχανο
  • 10 κοτσάνια από σέλινο
  • 1/2 χρωματιστή πιπεριά
  • 2 κουταλιές τριμμένο τζίντζερ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 5-6 μανιτάρια σαμπινιόν
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 φλυτζανιού σησαμέλαιο με ελαιόλαδο
  • 8 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • αλατοπίπερο
  • σουσάμι

Παρασκευή

  1. Βράζουμε τις ταλιατέλες αλ ντέντε, τις σουρώνουμε και τις λαδώνουμε με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  2. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες όλα τα λαχανικά.
  3. Σε βαθύ τηγάνι ή σε γουώκ αφήνουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι. Τα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά, τα σβήνουμε με τη σάλτσα της σόγιας  και τα κατεβάζουμε πριν μαλακώσουν, ώστε να μείνουν ελαφρώς τραγανά.
  4. Προσθέτουμε τις ταλιατέλες στα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε προσθέτουμε κι άλλη σάλτσα.
  5. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

ΤΙPS

Για να προσεγγίσουν ακόμα πιο πολύ τη Κινέζικη κουζίνα χρησιμοποιούμε νουντλς ή χονδρό φιδέ.

Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε στα λαχανικά καλαμπόκι, κομματάκια μπρόκολου, μπαμπού, κ.λ.π.

Α.Χ.