Yλικά
- 4 μανιτάρια σαμπινιόν κομμένα σε φέτες
- 2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κολοκυθάκι σε λεπτές ροδέλες
- 1 καρότο σε λεπτές ροδέλες
- 2/3 φλυτζανιού μικρές φουντίτσες από μπρόκολο
- 1/2 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 1-2 κουταλάκια γλυκάνισο
- 1 κουταλάκι θυμάρι
- 3-4 κουταλιές γουόρσεστερ σως
- γκομάσιο για πασπάλισμα
- 300 gr κίτρινο ρύζι ή ρύζι της επιλογής μας
Παρασκευή
- Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε.
- Σε βαθύ τηγάνι ή πλασωτέ κατσαρόλα, σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά όλα τα λαχανικά με τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο μέχρι να μαραθούν. Φροντίζουμε τα λαχανικά να μείνουν ελαφρώς τραγανά.
- Σβήνουμε με τη γουόρσεστερ και ανακατεύουμε με το ρύζι.
- Πασπαλίζουμε στο σερβίρισμα με μπόλικο γκομάσιο.
Α.Χ.
Δείτε :
Γκομάσιο ή κομάζιο: Το μακροβιοτικό καρύκευμα.