Υλικά

  • 300 gr κινόα
  • 1/2 στυμμένο λεμόνι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλιά βούτυρο γάλακτος ή μαργαρίνη
  • αλάτι

 

——-

  • 500 gr μανιτάρια σαμπινιόν ή πόρτο μπέλλο
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  •  1 κουταλάκι λάδι τρούφας ή 1/2 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί

Παρασκευή

  1. Βράζουμε για 4′-5′ την κινόα σε νερό με αναλογία 1/2 αφού έχουμε βάλει μέσα το βούτυρο , τη δάφνη και το λεμόνι που το έχουμε στύψει πριν. Αν δεν απορροφήσει όλα τα υγρά, τη σουρώνουμε και τη ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα να στεγνώσει και να είναι σπυρωτή.
  2. Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και προσθέτουμε λίγο νερό για να προλάβουν να μαλακώσουν. Όταν μείνουν με το λάδι βάζουμε τα μανιτάρια που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και μόλις πάρουν χρώμα ή βάζουμε το λάδι της τρούφας με το μαϊντανό και κατεβάζουμε ή σβήνουμε με το κρασί και αφού προσθέσουμε το μαϊντανό κατεβάζουμε.
  3. Σερβίρουμε φτιάχνοντας μικρά λοφάκια με τη βοήθεια μιας κούπας και επάνω ρίχνουμε τα μανιτάρια. Καταβρέχουμε με λίγο ωμό παρθένο ελαιόλαδο.
TIP
Αν θέλουμε αντικαθιστούμε το ελαιόλαδο με λευκή σάλτσα.

Α.Χ.

 

 

  • kostas

    o xronos vrasmou to kinoa einai sigoura sostos? mou fenetai poli ligos

    • Greenchefgr

       Καλημέρα Κώστα, αν θες η κινόα σου να είναι σπυρωτή και αλ τέντε τόσο πρέπει να την βράσεις.
      Αν σου αρέσει πιο μαλακή βάλε περισσότερο νερό και άσε την να βράσει μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό σημείο.