Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 3. Κυρίως Πιάτα [vegan] Tηγανιά με κεμπάπ σόγιας. Χορτοφαγική συνταγή

Υλικά

100 gr κεμπάπ σόγιας

1 μεγάλο ή 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο χονδροκομμένο

1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε φέτες

1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1/3 φλυτζάνι άσπρο ξηρό κρασί

χυμό από 2 λεμόνια

ξύσμα 1 λεμονιού

4 κουταλιές σάλτσα σόγιας

1/2 κουταλιά ξερό κόλλιανδρο

1/2 κουταλιά ξερό θυμάρι ή ρίγανη

4-5 λιαστά τοματάκια χονδροκομμένα

Παρασκευή

  1. Μουσκεύουμε για 1 ώρα τη σόγια σε χλιαρό νερό. Τη σουρώνουμε και τη στύβουμε . Προσθέτουμε τα κρεμμύδια , τις πιπεριές, το σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο και την αφήνουμε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες.
  2. Ζεσταίνουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει καλά ρίχνουμε τη σόγια με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν οι πιπεριές και να στεγνώσει αρκετά η σόγια. Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα γιατί η σόγια κολλάει.
  4. Προσθέτουμε τα λιαστά τοματάκια, τη ρίγανη, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
  5. Μπερδεύουμε το κρασί με το χυμό λεμονιού και “σβήνουμε” τη σόγια. Αφήνουμε για λίγο να εξατμισθεί το αλκοόλ και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι Βassmati ή κινόα ή πατάτες “τηγανητές” στο φούρνο.

Α.Χ.

 

  • black and green action

    Την έφτιαξα κ μου φάνηκε πολύ καλή.Η συνταγή δεν αναφέρει πουθενά για αλάτι αλλά εγω προσέθεσα στην μαρινάδα.Βλακεία?
    Το 3ο βήμα διήρκεισε μισή ώρα αλλά μπορεί να ήθελε κ παραπάνω.
    Το συνόδευσα με τηγανιτές πατάτες φούρνου κ βγήκε πολύ καλό.Φαντάζομαι οτι θα ταιριαζε κ λίγη πάπρικα.

    • greenchef

      Καλησπέρα, δεν εβαλα αλάτι επειδη η σογια σος ειναι αλμυρη αλλά το ποσο αλάτι θέλει ο καθενας εξαρταται από την γεύση του! Ναι χρειαζεται αρκετος χρονος για να στεγνώσει η σόγια, όσο για την πάπρικα φυσικά και ταιριαζει, οι συνταγες είναι απλά μια βάση για να πάρουμε ιδέες, στη συνέχεια αφήνουμε την φαντασία μας να δημιουργήσει νέες παραλλαγες :)

  • InstinctiveMass

    οσο μαριναρεται αποροφησε εντελως το λαδι, τι να κανω;;;