Υλικά
100 gr κεμπάπ σόγιας
1 μεγάλο ή 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο χονδροκομμένο
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε φέτες
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1/3 φλυτζάνι άσπρο ξηρό κρασί
χυμό από 2 λεμόνια
ξύσμα 1 λεμονιού
4 κουταλιές σάλτσα σόγιας
1/2 κουταλιά ξερό κόλλιανδρο
1/2 κουταλιά ξερό θυμάρι ή ρίγανη
4-5 λιαστά τοματάκια χονδροκομμένα
Παρασκευή
- Μουσκεύουμε για 1 ώρα τη σόγια σε χλιαρό νερό. Τη σουρώνουμε και τη στύβουμε . Προσθέτουμε τα κρεμμύδια , τις πιπεριές, το σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο και την αφήνουμε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες.
- Ζεσταίνουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει καλά ρίχνουμε τη σόγια με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν οι πιπεριές και να στεγνώσει αρκετά η σόγια. Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα γιατί η σόγια κολλάει.
- Προσθέτουμε τα λιαστά τοματάκια, τη ρίγανη, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
- Μπερδεύουμε το κρασί με το χυμό λεμονιού και “σβήνουμε” τη σόγια. Αφήνουμε για λίγο να εξατμισθεί το αλκοόλ και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι Βassmati ή κινόα ή πατάτες “τηγανητές” στο φούρνο.
Α.Χ.