Υλικά
- 1 κιλό πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα)
- 1/2 κιλό picadillο
- 1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
- 4 αυγά (ξεχωριστά οι κρόκοι από τα απράδια)
- Λάδι για τηγάνισμα
- 1 κ.σ. αλάτι
Προετοιμασία
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους κρόκους και λιώνουμε τις πατάτες να γίνουν πουρές.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι από τον πουρέ και πλάθουμε μία μπάλα, στη συνέχεια πιέζουμε την μία άκρη ώστε να δώσουμε σχήμα σαν μπολ και γεμίζουμε με picadillo, κλείνουμε ξανά τη ζύμη και δίνουμε σχήμα μπάλας, επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο πουρές.
- Χτυπάμε τα ασπράδια για ένα λεπτό.
- Περνάμε τις πατάτες πρώτα από τα ασπράδια και μετά από την τριμμένη φρυγανιά (ίσως χρειαστούν διπλό πέρασμα)
- Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα καφέ – χρυσό χρώμα.
- Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για 2 λεπτά να τραβήξει τα λάδια και σερβίρουμε.