Home Featured Meatless Monday – Κόψτε το Κρέας, μία Μέρα την Εβδομάδα!

Meatless Monday [Δευτέρα χωρίς κρέας], είναι μια διεθνής εκστρατεία που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μην τρώνε κρέας τη Δευτέρα για  να βελτιώσουν την υγεία τους και την υγεία του πλανήτη.

Η Meatless Monday είναι μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία της Monday Campaigns Inc. σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Το πρόγραμμα ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές για τη διατροφή που αναπτύχθηκαν από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, σκοπός του είναι να ενθαρρύνει τους Αμερικανούς να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές φαγητού  στην αρχή κάθε εβδομάδας.
Η Δευτέρα είναι συνήθως η αρχή της εργασιακής εβδομάδας, η ημέρα που τα άτομα μπαίνουν ξανά στην εβδομαδιαία ρουτίνα τους. Οι Ανθυγιεινές συνήθειες που επικράτησαν το Σαββατοκύριακο μπορούν να αντικατασταθούν από θετικές επιλογές, μια εβδομαδιαία υπενθύμιση για επανεκκίνηση των υγιεινών συνηθειών ενθαρρύνει επίσης την επιτυχία. Το 2009  δημοσιεύθηκε στο περιοδικό American Journal of Preventative Medicineς μία μελέτη πάνω σε άτομα που συμμετείχαν στο meatless Monday , περίπου τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων είχαν  βελτίωση στη συνολική κατάσταση της υγείας τους, άλλαξαν τις διατροφικές τους συνήθειες και αύξησαν τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


http://www.meatlessmonday.com/

LIKE “Meatless Monday [Δεν Τρώμε κρεας τη Δευτέρα]“ on facebook

 

Αναρτήθηκε την 1 Jul στην κατηγορία Featured / Tα νέα της Γης