Home Featured 4ήμερη αποτοξινωτική δίαιτα των Ινδιάνων Σενέκα.

Είναι γνωστό ότι η ζωή όλων των Ινδιάνων ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με ιεροτελεστίες. Η διατροφή έπαιζε το δικό της ρόλο σ’ αυτές, μια και πριν από τις πιο σοβαρές ιεροτελεστίες προηγείτο η κάθαρση του οργανισμού με πρόσληψη αποτοξινωτικών (απ’ ότι διαπιστώθηκε αργότερα) τροφών. Χαρακτηριστική η καθαριστική δίαιτα των 4 ημερών των Ινδιάνων Σενέκα. Η φυλή αυτή ζούσε κοντά στη λίμνη Οντάριο και από το 1570 ανήκει στην ένωση των 5 εθνών που δημιουργήθηκε για να σταματήσουν οι μεταξύ των φυλών εχθροπραξίες.

Θεωρείται ότι η κάθε μέρα αυτής της δίαιτας έχει ξεχωριστή καθαριστική δράση στον οργανισμό. Έτσι η πρώτη μέρα είναι για τον καθαρισμό του εντέρου, η δεύτερη για την αποβολή τοξινών, περιττών αλάτων και ασβεστούχων εναποθεμάτων, η τρίτη για πρόσληψη αδιάλυτων ινών και η τέταρτη για την ενδυνάμωση του λεμφικού συστήματος, του κυλοφορικού και άλλων οργάνων με ανόργανα στοιχεία. Η δίαιτα είναι προσαρμοσμένη, σύμφωνα με τη γνώμη του διαιτολόγου, σε προϊόντα που μπορούμε να προμηθευτούμε εύκολα.

α’ ημέρα

Φρούτα και χυμούς φρούτων:  όλων των ειδών τα μούρα, μήλα,ροδάκινα, πεπόνια, κεράσια, αχλάδια ή επιλεκτικά μόνο με καρπούζι.

β’ ημέρα

Ροφήματα από βότανα: φτιάχνουμε ένα κοκτέιλ βοτάνων από δίκταμο, τσάι του βουνού, πράσινο τσάι, χαμομήλι, λίγη λουίζα, σμέουρα, ξύλα κανέλας και κάνουμε φρέσκα αφεψήματα όσες φορές θέλουμε.

γ’ ημέρα

Λαχανικά με όποιο τρόπο θέλουμε: ωμά, στον ατμό, βραστά, ψητά, σούπα.

δ’ ημέρα

Ζωμό λαχανικών από άσπρο και κόκκινο λάχανο, κουνουπίδι, μαϊντανό, σέλινο, πράσο, πράσινη και χρωματιστή πιπεριά, κρεμμύδι, καρότα, τομάτα στον οποίο προσθέτουμε ανθό αλατιού ή αλάτι Ιμαλαΐων και βιολογικούς κύβους λαχανικών ή κύβους που έχουμε φτιάξει μόνοι μας.

Την ε’ ημέρα πρέπει να προσέξουμε τρώγοντας ελαφρά, ώστε να μπούμε με ήπιο ρυθμό στην κανονική μας διατροφή.

Α.Χ.

 

Αναρτήθηκε την 10 Jul στην κατηγορία Featured / Διατροφή / ευεξία
  • Αθηνά

    αυτή την 4ήμερη αποτοξινωτική δίαιτα κάθε πόσο καιρό μπορούμε να την κάνουμε; ευχαριστώ!