Home οικολογικά νέα Ανοιχτός κώδικας [οpen source] Φαρμακολογία Ανοιχτού Κώδικα και Μακροβιοτική

Φαρμακολογία Ανοιχτού Κώδικα και Μακροβιοτική

 

Η Μακροβιοτική διατροφή βασίζεται στην αρχαία κινεζική φιλοσοφία της εξισορρόπησης των αρχετυπικών πόλων ενέργειας του σύμπαντος που ονομάζονται γιν (yin) και γιανγκ (yang). Ετυμολογικά, η λέξη μακροβιοτική σημαίνει μακρύς – βίος και χρησιμοποιήθηκε από τον Ιπποκράτη, πατέρα της ιατρικής, για να περιγράψει το μοντέλο ανθρώπου που είναι πραγματικά υγιής και ζει για πολλά χρόνια.
Όμως και άλλοι σοφοί της αρχαίας Ελλάδας όπως ο Αριστοτέλης και ο Γαληνός χρησιμοποίησαν τον όρο- Μακροβιοτική- για να περιγράψουν ένα φυσικό τρόπο ζωής που προήγαγε την υγιεινή ζωή και την ευεξία.


Στις αρχές του 20ου αιώνα ένας Ιάπωνας γιατρός, ο George Oshawa, μετα από πολυετείς έρευνες με αντικείμενο τη διατροφή και το πώς αυτή επηρεάζει συνολικά την υγεία μας, συνέδεσε την αρχαία Κινεζική και την Ολιστική Ιατρική με την ενεργεία των τροφών και ονόμασε αυτή την ολοκληρωμένη μεθοδολογία «Μακροβιοτική».
Η Μακροβιοτική συνδέει την υγιεινή διατροφή με τη νομοτελειακή ισορροπία του Σύμπαντος μεταξύ των δύο πόλων ζωτικότητας Γιν και Γιανγκ, όπως διδάσκει η αρχαία Ανατολική φιλοσοφία.
Ο George Oshawa ήταν ένας ανθρωπιστής που πρέσβευε ότι η φυσική μας οντότητα συνδέεται άμεσα με την τροφή που καταναλώνουμε, διότι η τροφή αποτελεί ενέργεια, άρα όσο ποιό αγνή και ποιοτική είναι, τόσο ποιο υγιείς, ακμαίοι και ισορροπημένοι θα είμαστε ως σύνολο, σε φυσικό, νοητικό αλλά και πνευματικό επίπεδο.
Η φράση -«είμαστε αυτό που τρώμε» – συνδέεται άμεσα με την φιλοσοφία της Μακροβιοτικής.
Ο George Oshawa με τη διδασκαλία αλλά και την πρακτική εφαρμογή της διδαχής του, δημιούργησε πολλούς προσωπικούς μαθητές –πρεσβευτές της Μακροβιοτικής-, με αποτέλεσμα σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο να εξασκούν τη φιλοσοφία και τις πρακτικές της Μακροβιοτικής στην καθημερινότητα τους.
Και γι’ αυτό η συνεισφορά της Μακροβιοτικής φιλοσοφίας στη δυναμική διατήρηση της υγείας, της χαράς, της πνευματικότητας και της ειρήνης, στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, για χιλιάδες χρόνια μέσα στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού, αποδεικνύει τόσο το πλούσιο εύρος όσο και την ολοκληρωμένη, ολιστική της προσέγγιση.
>>>>Για την Μακροβιοτική, δείτε στο: Macrobioticliving.gr (στα Ελληνικά).

Η φαρμακολογία Ανοιχτού Κώδικα, ειναι στην ουσία μια φωνή που προσπαθεί να θυμίσει στους ανθρώπους, ότι τα φάρμακα πρέπει να δημιουργούνται από φυσικά υλικά, αποφεύγοντας την πολυφαρμακία των παράξενων χημικών σκευασμάτων που προσπαθούν να μας πείσουν οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες πως χρειαζόμαστε.
Συγχρόνως πιστεύει στο βασικό δικαίωμα κάθε οργανισμού του πλανήτη στην θεραπεία και την υγεία. Το μότο των Ανοιχτού Κώδικα φάρμακων ειναι:

affordable health care for all-many eyeballs makes the bug shallow

Η όλη ιδέα των φαρμάκων Ανοιχτού Κώδικα, δημιουργήθηκε για την αναγκη αντιμετώπισης ασθενειών οι οποίες βρίσκονται πλέον μακρυά άπω την “πολιτισμένη” Δύση και πλήττουν ηπείρους όπως η Ασία και η Αφρική, μα και άλλες περιοχές. Δείτε τον παρακάτω χάρτη:


Βλέπετε οι ασθένειες που πλήττουν τα φτωχά στρώματα των πληθυσμών, δεν έχουν “ενδιαφέρον” για τα ΜΜΕ, την κοινή γνώμη και τις φαρμακοβιομηχανίες.
Η υγεία και το δικαίωμα σε αυτή, δεν ειναι δικαίωμα των φτωχών και αυτή ειναι μια μεγάλη αλήθεια που για μια ακόμα φορά δείχνει πόσο σάπιο και άπληστο ειναι το σύστημα που μας έχουν επιβάλλει τα οικονομικά συμφέροντα να ζούμε.
Ο OSDD είναι ένας οργανισμός που κάνει αυτή την δουλειά πράξη. Φέρνει σε επαφή κορυφαία μυαλά στον χώρο με απώτερο σκοπό την δημιουργία φαρμάκων με το πλέον χαμηλό κόστος, χωρίς να υπαρχουν σε αυτό τα γνωστά πνευματικό δικαιώματα των εταιρειών, τα οποία εδώ και άπειρα χρόνια φρενάρουν την εξέλιξη, την δημιουργία, την υγεία και έναν καλύτερο κόσμο.
Η όλη λειτουργία και δομή, έχει απόλυτη διαφάνεια και φαίνεται πως λειτουργεί στο παρακάτω διάγραμμα:

Η εφαρμογη αυτού γινεται πράξη στην Ινδία η οποία ειναι μια χώρα με άπειρα προβλήματα και με πολύ υψηλό ποσοστό του πληθυσμού να ζει σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας.
>>>Δείτε σχετικά στο Open Source Drug Discovery Foundation.

-Από την άλλη, όταν λέμε: φάρμακα ανοιχτού κώδικα, εννοούμε και τα φυσικά φάρμακα μακροβιοτικής τα οποία μπορούμε να παρασκευάσουμε σπίτι μας, με απλά και φυσικά υλικά.
Κάθε μέρα , πάρα πολλοί άνθρωποι βασανίζονται από τα συμπτώματα ασθενειών που βασίζονται κατά την άποψή της Μακροβιοτικής θεωρίας σε διατροφικές ανισορροπίες σε συνδυασμό με καιρικές , κλιματολογικές και άλλες .
Παρ’ ότι αυτού του είδους οι ενοχλήσεις έχουν μάλλον προειδοποιητικό , αλλά και θεραπευτικό χαρακτήρα (γιατί αποβάλλουν το πλεόνασμα ενεργειακών συσσωρεύσεων) , πολλές φορές γίνονται ιδιαίτερα ενοχλητικές.
Έτσι οι οπαδοί της Μακροβιοτικής διατροφής προτείνουν σπιτικά “φάρμακα” για βοήθεια στην αντιμετώπιση αυτών των διαταραχών.
Εννοείται ότι η πρώτη κίνηση είναι να συμβουλευτούμε το γιατρό μας μια και οι παρακάτω προτάσεις προέρχονται από παραδόσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι για τους οπαδούς της Ολιστικής Μακροβιοτικής άποψης, τις κάνει λιγότερο σημαντικές.
Στην ουσία μιλάμε για φάρμακα τα οποία βοηθούν και όπως λένε αρκετοί, συμβάλλουν στην επίλυση καθημερινών διαταραχών στον ανθρώπινο οργανισμό (αν και υπαρχουν αντίστοιχα φάρμακα και για ζώα).

http://osarena.net

Open_sourceΔείτε συνταγές Ανοιχτού κώδικα