Καρτόφ-kaptof στα Aζερμπαϊντζανικά είναι η πατάτα.Έτσι λοιπόν δόθηκε η ονομασία σ’ αυτήν την πατατοσαλάτα που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και μπορεί να αντικαταστήσει ένα πλήρες γεύμα.
Υλικά για 4 μερίδες
- 700 gr περίπου βρασμένες και καθαρισμένες πατάτες
- 250 gr στραγγιστό γιαούρτι ή γιαούρτι σόγιας
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 5-6 αγγουράκια πίκλες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ή ανάλογης ποσότητας ξερό
- 4-5 κουταλιές της σούπας μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένα
- φρέσκο ή ξερό κόλλιανδρο
- 10 πράσινες ελιές
- 3 κουταλιές μουστάρδα dijon
- αλατοπίπερο
- προαιρετικά κάρρυ ή πάπρικα
Παρασκευή
- Σπάμε με το πιρούνι τις ζεστές πατάτες χωρίς να τις λιώσουμε τελείως και κόβουμε σε κύβους το ένα αβοκάντο.
- Λιώνουμε στο μπλέντερ το δεύτερο αβοκάντο και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τις πίκλες, τις ελιές και τα μυρωδικά.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
Αν οι διατροφικές επιλογές μας το επιτρέπουν μπορούμε να προσθέσουμε ένα βιολογικό βρασμένο αυγό για κάθε μερίδα.
Α.Χ.