Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 3. Κυρίως Πιάτα [vegan] Μανιτάρια Portobello γεμιστά με κολοκυθάκια και τυριά.

Υλικά για 6 κομμάτια

  • 6 μεγάλα μανιτάρια portobello
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 σφηνάκια άσπρο ξηρό κρασί
  • 1 σφηνάκι χυμό λεμόνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλατοπίπερο
  • λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 100 gr φέτα τριμμένη με το χέρι ή σωταρισμένους κύβους τόφου
  • 100 gr παρμεζάνα τριμμένη ή φυσικό τόφου
  • 1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο

για το ταψάκι

  • 1/2 φλυτζάνι νερό
  • 2 σφηνάκια ελαιόλαδο
  • 2 σφηνάκια κρασί
  • 1 σφηνάκι χυμό λεμόνι

Παρασκευή

  1. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα αλατίζουμε ελαφρά εσωτερικά.
  2. Σωτάρουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο, τα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι.
  3. Κατεβάζουμε και ανακατεύουμε με τη φέτα ή το τηγανισμένο τόφου, το ξύσμα και το μαϊντανό.
  4. Γεμίζουμε με το μείγμα τα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί της επιλογής μας, αραδιάζουμε σε μικρό ταψί και  τη σάλτσα που περισσεύει τη βάζουμε μέσα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της.
  5. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 τέταρτο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 τέταρτο επιπλέον.
  6. Σερβίρουμε και συμπληρώνουμε με τη σάλτσα του ταψιού αφού τη “δέσουμε” με λίγο κορν φλάουερ.
TIP
Τα γεμιστά μανιτάρια σερβιρισμένα με ρύζι μπορούν να είναι κυρίως πιάτο.

Α.Χ.