Home οικολογικά νέα Διατροφικοί κίνδυνοι Αναψυκτικά και Χυμοί με Ζάχαρη «Μπλοκάρουν» τον Μεταβολισμό – Έρευνα

Η συστηματική κατανάλωση αναψυκτικών ή φρουτοχυμών με ζάχαρη αλλάζει τον μεταβολισμό του σώματος, με αποτέλεσμα οι μύες να «καίνε» ζάχαρη για ενέργεια, αντί για λίπος.

Αυτό προκύπτει από έρευνα του πανεπιστημίου Bangor στη Βρετανία, με επικεφαλής τον Δρ. Hans-Peter Kubis.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, τα αποτελέσματα της μακροχρόνιας κατανάλωσης αναψυκτικών με ζάχαρη εμφανίζονται μακροπρόθεσμα.

Τα κιλά χάνονται πολύ πιο δύσκολα, ενώ τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ανεβαίνουν, γεγονός που αυξάνει τους κινδύνους για διαβήτη τύπου 2.

Για τις ανάγκες της έρευνας επιστρατεύτηκαν 11 εθελοντές ηλικίας 20 ετών οι οποίοι για ένα μήνα έπιναν καθημερινά αναψυκτικά με ζάχαρη.

Πριν και μετά την έρευνα οι επιστήμονες υπέβαλαν τους σε εθελοντές σε εξετάσεις αίματος και μυϊκού ιστού, ενώ μέτρησαν τον μεταβολισμό και τη σύσταση του σώματός τους.

Παράλληλα οι ερευνητές ανέλυσαν γονίδια και πρωτεΐνες σημαντικές για τον μεταβολισμού του λίπους και των σακχάρων, ενώ αξιολόγησαν τα επίπεδα σακχάρου και λιπιδίων στο αίμα τους.

«Διαπιστώσαμε ότι δεν είναι η ζάχαρη από μόνη της που παχαίνει αλλά ο τρόπος με τον οποίο κάνει το σώμα να αποθηκεύει όλο και περισσότερη ποσότητα», τόνισε ο Δρ. Kubis.

«Αυτό αφορά όλους τους τύπους αναψυκτικών με ζάχαρη, συμπεριλαμβανομένων των φρουτοχυμών», προσέθεσε ο ερευνητής προειδοποιώντας ότι «αδρανοποιούν» τον μεταβολισμό.

http://www.econews.gr

Διατροφικοί_κίνδυνοιΔιατροφικοί Κίνδυνοι

Αναρτήθηκε την 25 Jul στην κατηγορία Διατροφικοί κίνδυνοι
Tags: