- 450 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
- 50 γρ. σταφίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- αλάτι – άσπρο πιπέρι
- 1 κ.σ. μοσχοκάρυδο
Προετοιμασία
- Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε με βραστό νερό, τις αφήνουμε 30 λεπτά να μουλιάσουν.
- Βάζουμε το λάχανο σε μία καταρόλα, το σκεπάζουμε με νερό, αλατίζουμε και το βράζουμε για 5 λεπτά.
- Σουρώνουμε το λάχανο και το ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για 5 λεπτά να στεγνώσει.
- Σέ ένα τηγάνι ζεστάινουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά και προσθέτουμε το λάχανο.
- Ανακατεύουμε καλά και σωτάρουμε για 5 με 8 λεπτά.
- Σουρώνουμε τις σταφίδες τις ρίχνουμε στο τηγάνι και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.