Καλοκαιρινό, καλοκαιρινό, καλοκαιρινό..!

Μελιτζάνες μπορούμε να καλλιεργήσουμε ακόμα και σε γλάστρες στο μπαλκόνι μας.

 

Υλικά

  • 6 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1 ψιλoκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1/2 φλυτζάνι αλεσμένη βρώμη
  • 1 φλυτζάνι αλεσμένο παξιμάδι ολικής άλεσης
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 1/3 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη ή 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κουτ. του γλυκού ξερό κόλιανδρο
  • αλατοπίπερο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • προαιρετικά 1 αυγό προαιρετικά
  • 1/2 φλυτζάνι ζωικό ή φυτικό τυρί
Αν το μείγμα μας είναι πιο αραιό απ’ ότι θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ή παραπάνω τριμμένο παξιμάδι.

Παρασκευή

  1. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
  2. Όταν ψηθούν αφαιρούμε τη φλούδα και τα σποράκια.
  3. Λιώνουμε τις μελιτζάνες με πιρούνι και προσθέτουμε όλα τα υλικά, δημιουργώντας μια αρκετά σταθερή πάστα.
  4. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια αλευρώνουμε με αλεύρι ολικής άλεσης ή με αλεσμένη βρώμη και σουσάμι, τηγανίζουμε σε δυνατό λάδι μέχρι να ροδίσουν ή ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί φροντίζοντας να τα γυρίσουμε κι από τις 2 πλευρές.
TIPS

Συνοδεύουμε με όποια σκορδαλιά θέλουμε ή με σάλτσα τομάτας ή με δροσερό ντιπ αβοκάντο.

Αν αντί για κεφτεδάκια πλάσουμε μπιφτέκια, μπορούμε να φτιάξουμε νόστιμα χορτοφαγικά burgers.

Α.Χ.

 

 

  • http://www.facebook.com/NIKOS.JANGOS ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΓΚΟΣ

    καλο φαινεται…οπως ολςε οι συνταγες σας…αλλα στην συγκεκριμενη η φωτογραφια ειναι μικρουτσικη.

    :/