Υλικά

  • 150 γρ. σιρόπι αγάβης ή 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 350 γρ. μούρα
  • 100 γρ. νερό 
  • 1 στιμένο λεμόνι
  • προαιρετικά 1 ασπράδι αυγού

Παρασκευή

  1. Πλένουμε και σουρώνουμε τα μούρα.
  2. Περνάμε τα φρούτα και το χυμό από σουρωτήρι αν δε θέλουμε να έχουμε τα μικρά κουκούτσια των μούρων.
  3. Προσθέτουμε το νερό και το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά .
  4. (Αν χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη φτιάχνουμε σιρόπι με 200 ml  νερό που το βράζουμε για 5 λεπτά ή διαλύουμε τη ζάχαρη σε 100 γρ. χλιαρό νερό ανακατεύοντάς το για αρκετή ώρα.)
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε οικιακή παγωτιέρα και το βάζουμε στο ψυγείο.
  6. Προαιρετικά το τελευταίο 5λεπτο προσθέτουμε το ασπράδι χτυπημένο μαρέγκα (βοηθάει να φαίνεται πιο δεμένο το σορμπέ).
TIPS
Με τις ίδιες αναλογίες φτιάχνουμε σορμπέ από φράουλες

Α.Χ.