- 150 γρ. σιρόπι αγάβης ή 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 350 γρ. μούρα
- 100 γρ. νερό
- 1 στιμένο λεμόνι
- προαιρετικά 1 ασπράδι αυγού
Παρασκευή
- Πλένουμε και σουρώνουμε τα μούρα.
- Περνάμε τα φρούτα και το χυμό από σουρωτήρι αν δε θέλουμε να έχουμε τα μικρά κουκούτσια των μούρων.
- Προσθέτουμε το νερό και το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά .
- (Αν χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη φτιάχνουμε σιρόπι με 200 ml νερό που το βράζουμε για 5 λεπτά ή διαλύουμε τη ζάχαρη σε 100 γρ. χλιαρό νερό ανακατεύοντάς το για αρκετή ώρα.)
- Αδειάζουμε το μείγμα σε οικιακή παγωτιέρα και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Προαιρετικά το τελευταίο 5λεπτο προσθέτουμε το ασπράδι χτυπημένο μαρέγκα (βοηθάει να φαίνεται πιο δεμένο το σορμπέ).
TIPS
Με τις ίδιες αναλογίες φτιάχνουμε σορμπέ από φράουλες
Α.Χ.