Πρώτες ύλες διαλεχτές που δεν χρειάζεται να τις μαγειρέψουμε και να χάσουν τα θρεπτικά συστατικά τους.
Υλικά
- 1 φλυτζάνι αλεσμένα αμύγδαλα ή κάσιους
- 1 φλυτζάνι γεμάτο αποξηραμένα βερύκοκα
- 3 κουταλιές κακάο καλής ποιότητας
- 2 κουτ. της σούπας σιρόπι αγάβης ή σφένδαμου ή μέλι
- 1/2 φλυτζάνι γάλα αμυγδάλου ή άλλων σπόρων
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 χούφτα χονδροκομένα αμύγδαλα ή κάσιους
Παρασκευή
- Αλέθουμε τ’ αμύγδαλα και τα κάνουμε σκόνη.
- Αλέθουμε και τα βερύκοκα σε πιο χοντρά κομμάτια.
- Ανακατεύουμε το γάλα με το κακάο το χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί όσο γίνεται καλύτερα και κατόπιν το ζεσταίνουμε σε θερμοκρασία που αντέχει το δάχτυλό μας για να βοηθήσουμε το κακάο να λιώσει καλύτερα.
- Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε και τους χονδροκομένους ξηρούς καρπούς.
- Ζυμώνουμε τα υλικά σε μια πολύ σταθερή ζύμη και παίρνοντας μικρές ποσότητες φτιάχνουμε ένα-ένα τα κούκις.
- Για να μην κολλάνε, βάζουμε στα χέρια μας λίγο κακάο.
- Τ’ αφήνουμε σε μια λαδόκολλα να στεγνώσουν όσο γίνεται καλύτερα και να απορροφήσουν την υγρασία τους.
Α.Χ.