Home συνταγές 9. Σάλτσες / ζωμοί Μπάρμπεκιου σάλτσα.

Ταιριάζει τέλεια με τα μπιφτέκια οσπρίων και λαχανικών.

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι σπορέλαιο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κέτσαπ
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 2 σφηνάκια ξύδι
  • 1/2 φλυτζάνι γούστερ σως
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καγιέν ή μπούκοβο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Παρασκευή

  1. Λιώνουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα μαζί με το λάδι στο μίξερ και τα σωτάρουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα προσέχοντας να μην καούν, γυρνώντας τα συνεχώς .
  2. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, χτυπώντας με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα ή το ξαναπερνάμε απ’ το μίξερ αν το θέλουμε πιο απαλό.
  3. Ξαναβάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  4. Κατεβάζουμε και αφού αφήσουμε τη σάλτσα να κρυώσει, αποθηκεύουμε σε βάζα.
Α.Χ.

 

 

Αναρτήθηκε την 4 Jun στην κατηγορία 9. Σάλτσες / ζωμοί