Ταιριάζει τέλεια με τα μπιφτέκια οσπρίων και λαχανικών.
Υλικά
- 1 φλυτζάνι σπορέλαιο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι κέτσαπ
- 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη
- 2 σφηνάκια ξύδι
- 1/2 φλυτζάνι γούστερ σως
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού καγιέν ή μπούκοβο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Παρασκευή
- Λιώνουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα μαζί με το λάδι στο μίξερ και τα σωτάρουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα προσέχοντας να μην καούν, γυρνώντας τα συνεχώς .
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, χτυπώντας με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα ή το ξαναπερνάμε απ’ το μίξερ αν το θέλουμε πιο απαλό.
- Ξαναβάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Κατεβάζουμε και αφού αφήσουμε τη σάλτσα να κρυώσει, αποθηκεύουμε σε βάζα.
Α.Χ.