Υλικά για 4 άτομα
- 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένα χορτοφαγικά λουκάνικα
- 1 1/2 φλιτζ. βρασμένα μαύρα φασόλια ή 1 κονσέρβα
- 2 φλιτζ. βρασμένο άσπρο ρύζι al tente
- 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μάνγκo
- 1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζ. ζεστό νερό
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1/4 κ.γ. τριμμένο κόκκινο πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή ένα φυτικό λάδι
- 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια, τα λουκάνικα και το σκόρδο για 4 με 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα φασόλια, το μάνγκο και τα μπαχαρικά, τα περνάμε απ΄το λάδι για 1 – 2 λεπτά και ρίχνουμε το νερό.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιεί το νερό και να δέσει η σάλτσα.
- Βάζουμε στο πιάτο πρώτα το ρύζι και από πάνω τη σάλτσα με τα φασόλια.