Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 3. Κυρίως Πιάτα [vegan] Μαύρα Φασόλια με Ρύζι και Μάνγκο – Κουβανέζικη Κουζίνα

Υλικά για 4 άτομα

  • 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένα χορτοφαγικά λουκάνικα
  • 1 1/2 φλιτζ. βρασμένα μαύρα φασόλια ή 1 κονσέρβα
  • 2 φλιτζ. βρασμένο άσπρο ρύζι al tente
  • 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μάνγκo
  • 1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζ. ζεστό νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή ένα φυτικό λάδι
  • 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι – πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια, τα λουκάνικα και το σκόρδο για 4 με 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα φασόλια,  το μάνγκο και τα μπαχαρικά, τα περνάμε απ΄το λάδι για 1 – 2 λεπτά και ρίχνουμε το νερό.
  3. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιεί το νερό και να δέσει η σάλτσα.
  4. Βάζουμε στο πιάτο πρώτα το ρύζι και από πάνω τη σάλτσα με τα φασόλια.