Home οικολογικά νέα Ανοιχτός κώδικας [οpen source] Καλλιεργείστε Μέσα σε Έπιπλα!
Bookshelf Microfarm Jenna Spevack.jpg.492x0 Q85 Crop Smart

Η πρόκληση του να καλλιεργείς σε μικρούς αστικούς χώρους  σε κάνει να ανακαλύπτεις πολλές καινοτόμες ιδέες:  κήπους σε εξόδους κινδύνου, σε διαχωριστικά, ακόμα και κρεμαστούς από την οροφή.

Η  Jenna Spevack, καλλιτέχνης από τη Νέα Υόρκη, πειραματίζεται με την καλλιέργεια στο διαμέρισμα και για αρχή, μετατρέπει την βιβλιοθήκη της σε μικρό κήπο. Αυτή τη στιγμή, κάποιοι από αυτούς τους μικρούς κήπους χωράνε ακόμα και σε μια vintage βαλίτσα.

Gourmet Οργανικά μυρωδικά.
Στο στούντιό της στο Μπρούκλιν, η  Spevack καλλιεργεί μια rotating ποικιλία από γκουρμέ οργανικά  μυρωδικά και μικρά λαχανικά – Η υγιεινή, νοστιμότατη λίστα, περιέχει  ρόκα, μουστάρδα, σέσκουλα, τεύτλα, κόκκινο λάχανο, κάρδαμο, μάραθο, μαϊντανό και άλλα – μέσα σε διασωθέντα οικιακά έπιπλα.

Από τις αρχές  Μαΐου, 8 από αυτούς τους κήπους καρέκλες, ντουλάπια, γραφεία, και βαλίτσες, προσαρμοσμένα με κατάλληλα φώτα και ένα σύστημα φυτέματος και ποτίσματος που σχεδίασε η  Spevack, θα εκτεθούν σε μια γκαλερί στη Ν. Υόρκη, όπου θα πωλούνται και τα μυρωδικά που μαζεύτηκαν από τους μικροκήπους.

Βοηθώντας αστικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς από την αστική καλλιέργεια.

Η έκθεση της Spevack και η καμπάνια στο Kickstarter, δίνουν ευκαιρία στο κοινό να συμμετέχει στο εγχείρημα αυτό που συνδυάζει την τέχνη, την αστική καλλιέργεια και μπορεί ο καθένας είτε να αγοράσει τα μυρωδικά που χρειάζεται, ή την εγκατάσταση για να τα καλλιεργήσει μόνος του.

Οι δωρεές που θα δωθούν στη έκθεση θα πάνε στην ΜΚΟ για την αστική καλλιέργεια της αρεσκείας του δότη.

Η Spevack  έχει σχεδιάσει παλιότερα ένα αυτάρκες σύστημα αεικαλλιεργιτικού κήπου για μια κοινότητα της νοτιοανατολικής πλευράς και ένα σύστημα για κήπο παραθύρου για οικιακή χρήση. Το πρότζεκτ της “Τα πουλιά του Brooklyn” , είναι μια κοινοτική, ηχητική εγκατάσταση ή οποία φέρνει τους ήχους από τα πουλιά που φύγαν από το Μπρούκλιν, εξαφανίστηκαν ή είναι υπό εξαφάνιση πίσω στις γειτονιές του.

Πηγή: www.treehugger.com/

http://cityfarmer.gr/