Home Featured Οι Εικαστικές Μορφές της Φύσης – Το Όραμα του Ernst Haeckel

Ο Ernst Haeckel (1834-1919) ήταν ένας οραματιστής Γερμανός βιολόγος, ζωολόγος, φυσιοδίφης, φιλόσοφος, γιατρός, καθηγητής, συγγραφέας και εικονογράφος της φυσικής ιστορίας. Ένας από τους πλέον σημαίνοντες βιολόγους του 19ου αιώνα, ήταν θερμός υπέρμαχος της θεωρίας της εξέλιξης του Δαρβίνου. Ανακάλυψε, τεκμηρίωσε και ονόμασε χιλιάδες νέα είδη .
Ο μοναδικός του τρόπος να συνδυάζει την επιστήμη και την τέχνη ξεκίνησε στα 25 του χρόνια, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Ιταλία για επιστημονική μελέτη. Στη Μεσίνα της Σικελίας, ανακάλυψε radiolarians, όμορφα μικρά πρωτόζωα του ωκεανού τα οποία τον ενέπνευσαν να ξεκινήσει την ασύγκριτη καταγραφή του σε  χιλιάδες είδη.

Το αριστούργημα του Kunstformen der Natur (Οι Εικαστικές Μορφές της Φύσης) εκδόθηκε μεταξύ 1899 και 1904. Αυτό το απίστευτο έργο περιλαμβάνει πάνω από 100 εξαιρετικά λεπτομερείς λιθογραφίες από ένα ευρύ φάσμα οργανισμών.

Το αξιόλογο έργο του Haeckel, το οποίο λέγεται ότι έδωσε την έμπνευση για το κίνημα της Art Nouveau , εξακολουθεί να εμπνέει καλλιτέχνες και επιστήμονες μέχρι και σήμερα.

ΠΗΓΗ:http://www.ecology.com

Αναρτήθηκε την 22 Jun στην κατηγορία Featured / Tα νέα της Γης