- 200 gr κεμπάπ σόγιας
- προαιρετικά 1/2 φλυτζάνι αρακά, καρότο, καλαμπόκι
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κουταλάκι κανέλλα
- 1/3 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 1/2 κουταλάκι μπαχάρι
- αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά πελτέ τομάτας
- 2 ώριμες τομάτες
- προαιρετικά 2 κουταλιές κέτσαπ
- 3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό κριθαράκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό
- 3 ποτήρια ζωμό λαχανικών ή χλιαρό νερό
Παρασκευή
- Μουσκεύουμε τη σόγια για 1 ώρα στο νερό και τη στραγγίζουμε καλά στύβοντάς την με το χέρι.
- Βάζουμε το λάδι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι και σωτάρουμε ελαφρά προσθέτοντας τη σόγια και τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά τον πελτέ και τις τομάτες και βράζουμε για λίγη ώρα.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και περνάμε το κριθαράκι με προσοχή να μην πάρει πολύ χρώμα. Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, αλάτι (με προσοχή) και το βράζουμε για 5 λεπτά.
- Μεταφέρουμε σε ταψί το κοκκινιστό κεμπάπ, τα ζυμαρικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
- Φροντίζουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος με μια κουτάλα να γυρίζουμε το φαγητό.
- Αν θέλουμε στο τέλος του ψησίματος προσθέτουμε τριμμένο τυρί και το γκρατινάρουμε.
Α.Χ.