Υλικά

  • 200 gr κεμπάπ σόγιας
  • προαιρετικά 1/2 φλυτζάνι αρακά, καρότο, καλαμπόκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι κανέλλα
  • 1/3 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1/2 κουταλάκι μπαχάρι
  • αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά πελτέ τομάτας
  • 2 ώριμες τομάτες
  • προαιρετικά 2 κουταλιές κέτσαπ
  • 3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό κριθαράκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό
  • 3 ποτήρια ζωμό λαχανικών ή χλιαρό νερό

Παρασκευή

  • Μουσκεύουμε τη σόγια για 1 ώρα στο νερό και τη στραγγίζουμε καλά στύβοντάς την με το χέρι.
  • Βάζουμε το λάδι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι και σωτάρουμε ελαφρά προσθέτοντας τη σόγια και τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε  τα μυρωδικά τον πελτέ και τις τομάτες και βράζουμε για λίγη ώρα.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και περνάμε το κριθαράκι με προσοχή να μην πάρει πολύ χρώμα. Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, αλάτι (με προσοχή) και το βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί το κοκκινιστό κεμπάπ, τα ζυμαρικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
  • Φροντίζουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος με μια κουτάλα να γυρίζουμε το φαγητό.
  • Αν θέλουμε στο τέλος του ψησίματος προσθέτουμε τριμμένο τυρί και το γκρατινάρουμε.

Α.Χ.

 

 

  • Lina Linaki

    Υπεροχη συνταγη! Ευχαριστουμε! Αν το κανω αραγε σε κατσαρολα θα ειναι εξισου ωραιο? (για να χρησιμοποιηθουν λιγοτερα σκευη, 1)

    • sofarebel

      Σ’ευχαριστούμε Λίνα, νόστιμο θα είναι πάλι, στον φούρνο το βάζουμε για ν γίνει πιο τραγανή η σόγια