Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) Acarajé [Kεφτέδες με Φασόλια Μαυρομάτικα] Βραζιλιάνικη Κουζίνα
  • Ένα από τα πιο γνωστά φαγητά της Βραζιλιάνικης κουζίνας είναι το Acarajé.
  • Το Acarajé  είναι το αγαπημένο σνακ των Βραζιλιάνων όταν πάνε στη παραλία.
  • Στην κανονική του εκδοχή η γέμιση έχει και γαρίδες, εμείς θα το φτιάξουμε χορτοφαγικό.

Υλικά

Γέμιση

  • κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα χωρίς τα σπόρια, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 – 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. φοινικέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
  • αλάτι – πιπερι

Ζύμη

  • 3 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια μαυρομάτικά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι ή 1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • φοινικέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
  • 4 -6  κ.σ αλεύρι
  • αλάτι – πιπέρι

Προετοιμασία

Γέμιση

  • κόβουμε το ένα κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτές και το τσιγαρίζουμε σε 2 κ.σ. φοινικέλαιο, μόλις πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και  προσθέτουμε τη ντομάτα, το αβοκάντο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Ζύμη

  • Σε ένα μούλτι ή μπλέντερ βάζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια, το ωμό κρεμμύδι, το σκόρδο, και τη πιπεριά τσίλι χωρίς τα σπόρια, τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν χυλός.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι και το αλεύρι, αν η ζύμη δεν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε κι’άλλο αλεύρι.
  • χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 κομμάτια και τα πλάθουμε σε κεφτέδες.
  • Τηγανίζουμε τα Acarajé σε  καυτό φοινικέλαιο και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί να βγάλουν τα πολλά λάδια.
  • Κόβουμε τα Acarajé στη μέση και τα γεμίζουμε με 2 κ.σ. από τη γέμιση.