- Το Acarajé είναι το αγαπημένο σνακ των Βραζιλιάνων όταν πάνε στη παραλία.
- Στην κανονική του εκδοχή η γέμιση έχει και γαρίδες, εμείς θα το φτιάξουμε χορτοφαγικό.
Υλικά
Γέμιση
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα χωρίς τα σπόρια, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 αβοκάντο κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2 – 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κ.σ. φοινικέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
- αλάτι – πιπερι
Ζύμη
- 3 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια μαυρομάτικά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι ή 1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι
- φοινικέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
- 4 -6 κ.σ αλεύρι
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
Γέμιση
- κόβουμε το ένα κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτές και το τσιγαρίζουμε σε 2 κ.σ. φοινικέλαιο, μόλις πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ντομάτα, το αβοκάντο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μούλτι ή μπλέντερ βάζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια, το ωμό κρεμμύδι, το σκόρδο, και τη πιπεριά τσίλι χωρίς τα σπόρια, τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν χυλός.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι και το αλεύρι, αν η ζύμη δεν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε κι’άλλο αλεύρι.
- χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 κομμάτια και τα πλάθουμε σε κεφτέδες.
- Τηγανίζουμε τα Acarajé σε καυτό φοινικέλαιο και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί να βγάλουν τα πολλά λάδια.
- Κόβουμε τα Acarajé στη μέση και τα γεμίζουμε με 2 κ.σ. από τη γέμιση.