- 1 μεγάλο μαλακό αβοκάντο
- 1/2 φλυτζάνι άψητο σουσάμι
- 1 μέτριο ξεφλουδισμένο καρότο
- 1/2 κλαδί σέλλερυ ή μισό ματσάκι σέλινο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
- 1 κουτ. του γλυκού ξερό κόλλιανδρο
- 2 κουτ. της σούπας βιολογικό ταμάρι
- αλατοπίπερο
Παρασκευή
- Αν θέλουμε αφήνουμε το σουσάμι στο νερό για 6-8 ώρες , αν όχι το χρησιμοποιούμε όπως είναι.
- Αφαιρούμε τις σκληρές ίνες από το σέλλερυ και καθαρίζουμε τα υλικά μας.
- Βάζουμε στην αρχή στο μίξερ το κρεμμύδι , το σέλινο, και το καρότο και τα χτυπάμε για λίγο .
- Κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε χωρίς να λιώσουν.
Α.Χ.