Home οικολογικά νέα Διατροφή / ευεξία Πως Μετράμε τις Θερμίδες Των Τροφίμων

Η ενέργεια των τροφίμων μετριέται με το θερμοδόμετρο καύσης.

Αποτελείτε από ένα δοχείο το οποίο γεμίζει νερό και ένα θαλαμίσκο που τοποθετείται το δείγμα που θέλουμε να μετρήσουμε τις θερμίδες του.

Κατόπιν ο θαλαμίσκος γεμίζει με καθαρό οξυγόνο, κλείνει αεροστεγώς καιβυθίζεται μέσα στο δοχείο με το νερό.

Με τη βοήθεια ηλεκτροδίων το δείγμα αναφλέγεται και καίγονται πλήρως όλα τα συστατικά του, ηκαύση δίνει μία ανόδο της θερμοκρασίας που μετριέται από το νερό του δοχείου.

 

 

 

Η άνοδος της θερμοκρασίας του νερού εκφράζει άμεσα την τιμή καύσης του δείγμάτος και κατ’ επέκταση την ενέργεια (θερμίδες) που περιέχει το κάθε τρόφιμο.