- 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια της επιλογής σας ή 30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 1/2 φλιτζάνι βρασμένα κόκκινα φασόλια ή μία κονσέρβα
- 1 1/2 φλιτζάνι σάλτσα εντσιλάδα
- 6 πίτες τορτίγιας
- 6 φύλλα μαρούλι
- ελαιόλαδο
Προετοιμασία
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια, τα τσιγαρίζουμε μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν χρώμα προσθέτουμε το τσίλι , το κύμινο, το θυμάρι, το αλάτι και τα φασόλια ανακατεύουμε και προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι σάλτσα εντσιλάδα. αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα στη φωτιά και είναι έτοιμο/
Ζεσταίνουμε τις πίτες τορτίγιας σε φούρνο ή σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι.
Στη μία άκρη της πίτας βάζουμε ένα φύλλο μαρουλιού το γεμίζουμε με τα μανιτάρια και τυλίγουμε .
Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε τα μπουρίτος με την υπόλοιπη σάλτσα.